Országos Magyar Méhészeti Egyesület
Támogatóink
NEMZETI AGRÁRKAMARA
SEFAG ZRT
Mézes receptek
Marietta receptje alapján
Hozzávalók (2 adag):
5 dkg csirkemell filé, 200 g főzőtejszín (20%-os), 2,5 dl tej, 3 ek mustár, 2 tk gyömbér, 2 csipet bazsalikom (szárított), 2 csipet majoranna (szárított), 2 csipet oregáno (szárított), 2 csipet petrezselyem, 1 csipet só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Megtisztítjuk a csirkemellfiléket, majd felkockázzuk őket, és egy serpenyőben megfehérítjük.
- Ezután egy picit felöntjük vízzel, és lassú lángon hagyjuk puhulni a húst néhány percig (kb. 5-10 perc). Aztán hozzáadjuk a mézet és egy kis sót, borsot ízlés szerint.
- Közben elkészítjük a tejszínes öntetet. Összekeverjük a tejszínt, tejet és a fűszereket (gyömbér, bazsalikom, oregano, majoránna, petrezselyem). Ezt hozzáöntjük a húshoz és 5-10 percig közepes lángon kevergetni.
- Végül hozzáadjuk a mustárt és még 2-3 percig főzzük.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/mezes-mustaros-csirke-mariettatol
Krisztina receptje alapján
Hozzávalók (12 adag):
- Tésztához: 21 dkg méz, 6 dkg cukor, 3 dkg vaj, 2 db tojás, 44 dkg finomliszt, 7 g szódabikarbóna
- Krémhez: 5 dl tej, 6 dkg finomliszt, 1,5 dkg étkezési keményítő, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
Tészta elkészítése:
- Egy tálban összekeverjük az alapanyagokat, összedolgozzuk, négyfelé osztjuk, hűtőbe tesszük pár percre.
- Egyenletesen vékonyra kinyújtva, egyesével, vajazott-lisztezett gáztepsi hátulján, 160 oC-on aranybarnára sütjük (alul-felül)
Krém elkészítése:
- A lisztet és a keményítőt csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük
- A vajat a cukorral habosra keverjük, összedolgozzuk a főzött krémmel.
Összeállítás:
Egyenként megkenjük a lapokat. Egy éjszakán át pihentetjük a kész süteményt.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/igazan-mezes-kremes